Productiemanager

Algemene omschrijving: 

Ter Beke is een innovatieve Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen. Vandaag zijn we vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten vanuit 12 industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.700 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en realiseerde in 2018 een omzet van Eur 680.5 miljoen. 

Enthousiasme. Vastberadenheid. Drive. Toewijding. Gretigheid. Passie. Oprechtheid. Dat is wat ons drijft. Samengevat in één Engels woord: ZEAL. Die zeal zetten we in om onze missie te volbrengen: lekkere kwaliteitsproducten brengen op elke eettafel. Daarom onderschrijven we onze naam Ter Beke met: driven by the zeal for your everyday meal.

In Nederland is Ter Beke marktleider op het gebied van versnijden, verpakken en distribueren van het volledige assortiment vleeswaren die bestemd zijn het retailkanaal. Wij willen voorop lopen in duurzaamheid, innovatie en groei waarbij we investeren voor onze klanten.

De producten worden geleverd volgens de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne. Ook producten met een biologisch- of Beter Leven keurmerk worden hier verwerkt. Bij Ter Beke wordt in vernieuwing en samenwerking gedacht; door het ontwikkelen van écht innovatieve producten en het aanbieden van nieuwe diensten. Er wordt gewerkt met de nieuwste productietechnologieën en met vakbekwaam en goed opgeleide medewerkers. Deze functie in Ridderkerk is ontstaan om  ambitie en verdere groei te kunnen realiseren.

Functie omschrijving: 

Opvallende operationele uitdaging: innovaties combineren met operational excellence

De productiemanager geeft indirect leiding aan circa 150 medewerkers, bestaande uit Ontvangst en beheer grondstoffen, slicing en inpakafdeling. Jij en je team dragen zorg voor een adequate afhandeling van de productie planning. Je rapporteert aan de Plantmanager en maakt deel uit van het Management Team. Het accent van de functie ligt op professionaliseren en continue verbeteren, waarbij je niet schroomt over je eigen grenzen heen te kijken.

Samengevat ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Het initiëren en implementeren van verbeteringen van huidige productieprocessen aan de hand van moderne ‘tools’ en klanteneisen;
  • Aansturen en ontwikkelen van de medewerkers;
  • Managen van de interne goederenstromen binnen de scherpe eisen die door klanten en onze kwaliteitseisen worden gesteld;
  • Continu nemen van initiatieven tot verbetering van kwaliteit en efficiency en deze op basis van pragmatische calculaties kunnen onderbouwen;
  • Het adviseren van managementteam aan de handvan operationele en commerciële vraagstukken.
Je profiel: 

Deze interessante en veelzijdige functie vereist een HBO niveau. Werkervaring in de ‘Vers’-sector is een vereiste, evenals leidinggeven. Ervaring in de vleeswarensector is een pré.

De Productiemanager die wij zoeken opereert als de ‘spin in het web’. Binnen een organisatie ben je de productie expert en wordt als zodanig door collega’s herkend en erkend. Je bent een zakelijk manager met oog voor het gemeenschappelijke doel en gevoel voor de werkvloer. Je communiceert gemakkelijk en hebt plezier in het vinden van juiste oplossingen in een dynamische en soms hectische omgeving en kan anderen hiervan overtuigen. De functie vereist naast degelijke expertise een goed planmatig inzicht en analytische, communicatieve en administratieve vaardigheden. Je hebt een goed gevoel voor commercie en de rol van productie daarin. De cultuur binnen on bedrijf is te omschrijven als informeel, open, direct, resultaatgericht, dynamisch en pragmatisch.

Aanbod: 

Een afwisselende, veelzijdige functie met een grote mate van verantwoordelijkheid. Je werkt in een Top Team met gedreven collega’s op onze locatie in Ridderkerk. Er heerst een positieve, no nonsense, werksfeer.
Een prima salaris passend bij de zwaarte van de functie.

Heb jij de smaak te pakken?

Ter Beke heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Productie Manager Ridderkerk exclusief uitbesteed aan FreshRecruitment. Voor meer informatie kun je terecht bij Karen Zaaijer, telefonisch bereikbaar op +31(0)6-46 0000 58. Sollicitaties uitsluitend via www.freshrecruitment.com. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.