Over ons

Wie zijn we en wat drijft ons?

Ter Beke is een innovatieve Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen.

Vandaag zijn we vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten vanuit 12 industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.750 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en realiseerde in 2021 een omzet van EUR 696,9 miljoen.

Onze vleeswarenactiviteiten:

  • Producent van fijne vleeswaren voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland met 2 productievestigingen in België (Wommelgem en Lievegem) en 1 in Nederland (Borculo).
  • Grootste versnijder en verpakker van vleeswaren in de Benelux met 6 centra voor versnijding en verpakking van vleeswaren: 3 in België (Wommelgem, Lievegem en Veurne) en 3 in Nederland (Wijchen, Ridderkerk en Aalsmeer).
  • Uitvinder van de klappak-verpakking en blijvend innovator in het segment van voorverpakte vleeswaren.
  • Verdeler van onze producten zowel onder distributiemerken als onder eigen merknamen, waaronder Pluma®, Daniël Coopman®, Zonnenberg®, Kraak-Vers® en FairBeleg®.
  • Verkoper van fijne vleeswaren onder de merken Plop, Samson en Maya de Bij (licentie Studio 100®).

Onze divisie bereide gerechten:

  • Producent van verse bereide gerechten voor de ganse Europese markt met 2 productievestigingen in België (Wanze en Marche-en-Famenne), 1 in Frankrijk (Mézidon-Canon), 1 in Polen (Opole) en 1 in het Verenigd Koninkrijk (Deeside).
  • Marktleider in koelverse lasagne in tal van Europese landen.
  • Verkoper van de eigen merken Come a casa® , Vamos® en Stefano Toselli en onder tal van distributiemerken.

 

Enthousiasme. Vastberadenheid. Drive. Toewijding. Gretigheid. Passie. Oprechtheid. Dat is wat ons drijft.

Samengevat in één Engels woord: ZEAL.

Die zeal zetten we in om onze missie te volbrengen: lekkere kwaliteitsproducten brengen op elke eettafel. Daarom onderschrijven we onze naam Ter Beke met: driven by the zeal for your everyday meal.

Teamwork, resultaatgerichtheid, innovatie, klantgerichtheid en integriteit

Hoe we onze waarden concreet maken...

Klantentevredenheid, Operational Excellence, Cost Leadership en Innovatie.
Ontdek hoe we deze doelstellingen realiseren.