Services

Ik ervaar veel autonomie en kan zelfstandig werken, dit vormt voor mij het belangrijkste onderdeel van mijn professionele tevredenheid.

Heidi Willem

Plant Controller

 

Wat is de essentie van jouw job en jouw afdeling (in de totale keten)?

Als Plant Controller beheer ik een dashboard aan performantie- en andere indicatoren die het plantmanagement ondersteunen in het dagelijks (bij)sturen van de activiteiten. Ik verzamel de nodige informatie op een consistente wijze en rapporteer daarover. Het geheel kadert in het continu streven naar operationele excellence en kostenbeheersing.

Ik volg eveneens het naleven van onze interne procedures op, stuur de voorraadtelling aan, ondersteun engineering met investeringsanalyses, doe kostprijsberekeningen en nacalculaties (op vraag van de commerciële afdeling) en specifieke rapportering op vraag van management of serviceafdelingen. 

Hoe heb jij jouw loopbaan bij Ter Beke tot nu toe ervaren?

Ik heb de kans gekregen om te evolueren. Ik ben begonnen als Plant Controller voor de slicingactiviteiten in Veurne. Vier jaar later heb ik een tweede slicingbedrijf in Nederland onder mijn hoede mogen nemen. Dat vormde een extra uitdaging: een andere cultuur en nieuw juridisch kader. Dit is heel verrijkend. Het implementeren van een bestaand systeem in een andere plant en collega’s daarin ondersteunen vond ik leerrijk. 

Op dit moment versterk ik de Waarschootse productiefabriek. Het productiegebeuren is een nieuw element voor mij en opnieuw is dat leerrijk. Het grotere team creëert eveneens een extra dimensie.

Mijn loopbaan evolueert telkens op het juiste moment en in het juiste tempo. Ik heb graag nieuwe uitdagingen en variatie in mijn werk en ik ben leergierig. Het feit dat ik om de 4 jaar een nieuwe plant kan opvolgen, vult mijn verwachtingen in. Omgekeerd is de wisselwerking van best practices en ervaringen ook positief voor het bedrijf.

Enkele jaren geleden heeft Ter Beke ook geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling door mij de kans te geven een Middle Management opleiding (Vlerick Business School) te volgen. Dat heb ik uiteraard als zeer positief ervaren.

Wat is voor jou de reden waarom je graag bij Ter Beke werkt?

Ter Beke heeft een Belgische verankering, we staan dichter bij het management én het management heeft meer voeling met wat er gebeurt. Ik voel me hierdoor geen nummer. Ik ervaar veel autonomie en kan zelfstandig werken, dit vormt voor mij het belangrijkste onderdeel van mijn professionele tevredenheid. Ownership nemen en ruimte krijgen, is motiverend. Een derde belangrijke factor is het feit dat ik de kans gekregen heb om me te ontwikkelen.

Wat betekenen onze bedrijfswaarden voor jou en jouw dagelijks functioneren? Welke waarde steekt er voor jou professioneel bovenuit?

Teamwork en integriteit zijn voor mij de waarden die dagelijks aan de orde zijn. Ook voor mij persoonlijk zijn dit de belangrijkste waarden. Integriteit en openheid om zaken te bespreken en te delen zijn van belang in mijn job, zowel in de plants als overkoepelend voor gans de groep. Teamwork betekent dat we niet op onze eilandjes blijven zitten. We zijn elk een noodzakelijk stukje van de grote puzzel. Samen realiseren we meer, dan elk apart.