Sales & Marketing

De kans die ik krijg om in de “driver seat” te zitten, stimuleert mij.

Rik Vyvey
National Account Manager

Wat is de essentie van jouw job en jouw afdeling (in de totale keten)?
Als National Account Manager ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van de voorziene omzetten en contributies bij mijn retailklanten. Dit zowel voor de merken als voor private labels. Het doel is samen met mijn klanten in lijn met hun strategie en die van Ter Beke groei te genereren.

Hoe heb jij jouw loopbaan bij Ter Beke tot nu toe ervaren?
Ik werk nu ruim 2 jaar bij Ter Beke. Meer en meer merk ik dat mijn betrokkenheid naar de klant en Ter Beke groeit: het belang van “ownership” neemt toe. Door (pro)actief mee te denken en de klant professioneel te adviseren, kom je echt tot een partnershiprelatie. De input die je geeft, is immers zeer belangrijk in het nemen van de juiste beslissingen.

Wat is voor jou de reden waarom je graag bij Ter Beke werkt?
Bij Ter Beke is “entrepreneurship” zeer belangrijk. De kans die ik krijg om in de “driver seat” te zitten, stimuleert mij. Je stuurt en dynamiseert interne medewerkers rond je account. Je werkt hiervoor nauw samen met New Product Development, logistiek, marketing, trade marketing, field, productie, finance. Je lanceert projecten en voert deze samen met medewerkers uit diverse afdelingen uit. Dit is enorm verrijkend voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat betekenen onze bedrijfswaarden voor jou en jouw dagelijks functioneren? Welke waarde steekt er voor jou professioneel bovenuit?
De waarden van Ter Beke zijn de sleutel in ons dagelijks functioneren en staan voor “samen ervoor gaan”. Goede en intense samenwerking en een duidelijke communicatie leidt tot succesvolle resultaten en klantentevredenheid. En dat is uiteindelijk wat we willen bereiken! Teamwork is voor mij dan ook de belangrijkste waarde, samen met integriteit.